“MILLENNIUM” Slatina, la Festivalul Coral Internațional de la Budapesta

82
Corul Millennium Slatina

Singura formațiune de muzică cultă din județul Olt, unul dintre mesagerii culturii oltene, Corul Millennium Slatina va reprezenta județul și țara la Festivalul Coral Internațional de la Budapesta.

În perioada 28 – 30 iunie se desfășoară la Budapesta Festivalul Coral Internațional, printre formațiunile corale participante fiind și cea din Olt- Corul Millennium Slatina. Oltenii vor interpreta piese religioase, din repertoriul internațional şi piese folclorice, iar la Bazilica Sf. Ştefan din Budapesta, după festival, vor susține un miniconcert în care vor etala frumusețea iei românești.

“Este o mândrie pentru corul “MILLENNIUM” din Slatina, dirijat de maestrul Alexandru Chirilă Stanciu, să reprezinte România la acest grandios eveniment cultural. Este a opta prezență internațională a corului nostru (două Grecia, două Italia, Germania, Franța şi Spania). Menționez că pentru unele din aceste turnee am primit sprijinul Primăriei Slatina şi al Consiliului Județean Olt”, a anunțat înv. Nicolae Sulger, membru al corului.

La festival participă formațiuni corale din: Bulgaria, Israel, Spania, Turcia, USA, Estonia, Polonia, Germania, Italia, Slovacia, Austria și România, singura reprezentantă a țării noastre fiind formațiunea slătineană.

Corul Millennium a fost înființat în 2011 și a susținut până acum numeroase concerte pe meleaguri oltene, în țară sau străinătate, participând și obținând premii la festivaluri corale naționale și internaționale.