Schimbăre la vârful Spitalului Județean de Urgență Slatina

1152

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență Slatina a decis numirea medicului Andrei Ștefănescu pe postul de director medical al unității medicale. Decizia a fost luată după ce doctorul Cătălin Pătru, aflat în funcție de patru ani, a solicitat încetarea contractului și revenirea la conducerea Compartimentului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale. Noul director medical își va prelua funcția începând de luni.

De profesie chirurg plastician, Andrei Ștefănescu, viitorul director medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina, este angajatul instituție de aproape patru ani. În timpul petrecut, acesta s-a remarcat printr-o serie de intervenții făcute în premieră la spitalul slătinean.  Propunerea de numire a sa pentru funcția de director medical a venit din partea ordonatorului principal de credite, ea a fost aprobată de Consiliul Administrație, după ce actualul ocupant al postului a decis să solicite eliberarea din funcție și revenirea pe vechiul post.

,,Am solicitat încetarea contractului încheiat la preluarea funcției considerând că au fost suficienți aproape cinci ani a să demonstrez că se poate. Am considerat că a venit timpul să las locul altcuiva. În spatele deciziei mele nu se ascunde nimic. Am colaborat bine atât cu managerii instituției medicale cât și cu reprezentanții ordonatorului principal de credite și membrii Consiliului de Administrați. Cât privește colegul care mă înlocuie, nu pot decât să-i urez succes în tot ceea ce va face,, a declarat directorul medical Cătălin Pătru.

Andrei Ștefănescu  este medic specialist Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva. Noul director medical al SJU Slatina absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova în 2001. El și-a inceput activitatea chirurgicală în 2002 ca medic stagiar în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Craiova. In 2005 a devine medic rezident Chirurgie Plastica și Microchirurgie Reconstructivă iîn cadrul Clinicii de Chirurgie Plastica a Spitalului de Urgență Floreasca-București, sub indrumarea profesorului universitar doctor Ioan Lascar unde a căpătat o experiență importanta în domeniul chirurgiei reconstructive și traumatologiei. Andrei Ștefănescu a ajuns la SJU Slatina în 2014.

Schimbarea la nivelul conducerii Spitalului Județean de Urgență Slatina va avea loc începând de luni, 25 iunie.