“Poarta Olteniei” deschide poarta tradițiilor pe litoralul românesc

330

Sunt tineri, autentici, frumoși, talentați, purtători de ritmuri arhaice în dans, cânt și port și, mai cu seamă, sunt olteni. 42 de copii de la Ansamblul Poarta Olteniei GAL Ghimpețeni vor încânta turiștii la Costinești toată vara.

Tradițiile îi scot la mare pe tinerii Oltului ce îndrăgesc și promovează portul, dansul și cântecul autentic moștenite din bătrâni, iar ei îi îndeamnă pe turiști, români sau străini, să nu uite aceste valori ale neamului și să le prețuiască la adevărata lor valoare. Ansamblul Poarta Olteniei GAL Ghimpețeni va fi prezent întreaga vară pe litoralul românesc, la Costinești, la invitația unui om de afaceri care dorește ca, prin intermediul acestor copii talentați, să le arate acest tezaur național turiștilor.

“În perioada 29 iunie- 31 august, Ansamblul Poarta Olteniei va fi prezent la mare cu dansatori, dar și cu soliști. Este vorba de 42 de copii împărțiți în patru serii, cu vârste între 6 și 19 ani, ce vor prezenta spectacole la mai multe restaurante din Costinești, cu melodii populare autentice și dansuri. Acesta este al doilea an în care ansamblul nostru îi încântă pe turiștii de pe litoral cu un program autentic românesc”, declară Marian Stănescu, instructor coregraf al ansamblului.

Ansamblul Poarta Olteniei a devenit cunoscut în toată țara, iar tinerii artiști apreciați, după ce au ajuns în semifinala Duelului Ansamblurilor din emisiunea lui Măruță. Este format din copii din 19 localităţi ale judeţului şi poartă această denumire deoarece zona reprezentată se află chiar la hotarul judeţului, la interferenţa Oltului cu Teleormanul şi Argeşul. A fost înfiinţat în 2015, la inițiativa unui om inimos- Titel Ciobanu, președintele GAL Ghimpețeni, iar la doar două luni de la înfiinţare deja câştiga Marele Premiu al Festivalului-Concurs Naţional „Căluşul Românesc” de la Slatina. Acești tineri sunt mândria noastră, a oltenilor de pretutindeni, sunt cu adevărat Poarta Olteniei şi au demonstrat acest lucru în numeroase spectacole şi festivaluri în care au reprezentat cu cinste tradiţiile autentice şi au promovat bogăţia şi frumuseţea tradiţiilor şi dansurilor noastre. Așa că, oltenii care și-au făcut planuri de vacanță pe litoralul românesc, pot da seara o fugă la Costinești, pentru a-i asculta și încuraja pe tinerii noștri.