Tabără națională cu tematică de prim ajutor în Hunedoara, gratuită pentru elevi

236

Elevii olteni, clasele V-XII, pot merge gratuit în perioada 20- 25 august în tabără, organizată de DJST Hunedoara și Crucea Roșie. Tabăra națională de prim ajutor se va desfăşura la Centrul de Agrement Căprioara, în municipiul Deva.

Elevii cu vârste cuprinse între 10- 20 de ani care doresc să meargă în această vacanță în tabără au o ofertă gratuită pe plaiuri hunedorene, în tabăra națională de prim ajutor organizată la Centrul de Agrement Căprioara, Deva, în perioada 20- 15 august de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara și Crucea Roșie Română – Filiala Hunedoara, în parteneriat cu Instituția Prefectului Hunedoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara”, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara și Serviciul de Ambulanță Hunedoara. Tabăra face parte din Programul de tabere naționale și tematice finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului.

Cei care aplică trebuie să fie elevi în clasele V- XII și să nu fi participat la nici o altă tabără organizată de MTS sau de o direcție din subordine în acest an, criteriul de selecție fiind:  implicarea în acţiuni ce sunt cuprinse în tema proiectului sau similare – dovedită prin adeverinţe, diplome, contracte de voluntariat- 20 puncte; tineri din mediul rural – 20 pct; criteriul motivațional- 20 pct; criteriul performanţelor școlare- elevi participanţi la olimpiadele şcolare, clasaţi pe locurile I – III  la fazele naţionale şi internaţionale – dovada constând în diplome -20 pct și criteriul adecvării la domeniu – dovedit prin diplome / adeverinţe privind participări la ateliere, seminarii, simpozioane, concursuri în domeniu / recomandare din partea Filialei de Cruce Roșie / asociație în domeniu- 20 pct.

Perioada de înscriere este 14 iunie – 15 iulie. Costul privind cazarea, masa, serviciile și materialele celor 40 de tineri beneficiari ai taberei naționale va fi suportat de către MTS. Tabăra se adresează tinerilor care manifestă interes faţă de însușirea cunoștințelor minime de prim ajutor. Copiii vor participa la seminarii și exerciții practice realizate de DSP, ISU, Ambulanță, Crucea Roșie, vor vizita aceste instituții și Spitalul Județean Deva, obiectivele turistice hunedorene și vor beneficia și de un program distractiv.