Șomerii caracaleni, rugați să devină… PATRONI

93

”Fă bani din ce îți place!” este campania derulată și la Caracal, un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Uman 2014-2020 ce are drept scop formarea antreprenorială .

Sute de șomeri sunt învățați cum să gestioneze o afacere și să se transforme din persoană fără loc de muncă în patroni, zeci de întreprinderi urmând a fi susținute financiar printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European. Proiectul se adresează unui număr de 320 de persoane din toată regiunea Oltenia. Iar zilele acestea sunt informați caracalenii că pot face bani având o ocupație care să le placă. Campania ”Fă bani din ce îți place!” a ajuns în inima Romanațiului, fiind amplasat un punct de informare stradal, dar și promovat proiectul pe pagina de socializare a administrației municipale.

„Proiectul vizează creșterea ocupării prin susținerea a minim 54 de întreprinderi cu profil non-agricol din Regiunea Sud-Vest Oltenia. Prin intermediul acestui proiect, 320 de potențiali antreprenori cu domiciliul în Regiunea Sud-Vest Oltenia vor beneficia de cursuri de formare antreprenorială, în urma cărora vor dobândi cunoștințele necesare, atât pentru înființarea unei afaceri, cât și pentru gestionarea acesteia. Aceste cunoștințe vor fi complementate și de dezvoltarea cunoștințelor și abilităților practice pentru 54 de antreprenori care vor fi instruiți prin participarea la stagii de practică. O primă etapă a acestor stagii de practică se va desfășura la Turnu Severin – 21 iunie, iar cea de-a doua etapă va avea loc la Craiova – 4 iulie”, informează Primăria Caracal.

Grupul țintă al acestui proiect sunt șomeri, persoane inactive cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă, persoanele care desfășoară o activitate independentă.