Iohannis ia iar foc pe PSD. “Votează legi cu dedicație pentru Dragnea”

34

Președintele Klaus Iohannis a criticat modificările aduse în Parlament la Codul de procedură penală, afirmând că majoritatea PSD votează legi pentru șeful lor, Liviu Dragnea.

Aceste declarații au fost făcute la ambasada Bulgariei din București, la finalul unei întâlniri cu ambasadorii statelor membre UE.

Vedem cu tot mai multă claritate că PSD nu doar încearcă să amputeze puterile preşedintelui, ci (…) şi puterile justiţiei, ceea ce este foarte, foarte grav (…)

Majoritatea PSD votează legi pentru şeful lor, votează legi cu dedicaţie pentru Dragnea, ceea ce e pur şi simplu inadmisibil”, a declarat Iohannis.

De asemenea, șeful statului a a afirmat că pe Gabriel Vlase îl recomandă experienţa şi pregătirea pentru a prelua conducerea SIE, precizând că l-a nominalizat pe deputatul social-democrat pentru această funcţie fără a avea o discuţie cu PSD.

Întrebat cum a ajuns la decizia de a-l nominaliza pe Vlase la şefia SIE, Iohannis a răspuns: “Printr-o analiză atentă. Am analizat candidaţii posibili, (…) ţinând cont de experienţă, de expertiză, de pregătire. (…) L-am invitat pe domnul Vlase (…) şi i-am propus nominalizarea. A acceptat-o”.

Şeful statului a adăugat că nu a discutat cu PSD cu privire la preluarea conducerii SIE.

“A fost fix propunerea mea. N-am avut niciun fel de discuţie cu PSD pe această temă”, a spus Iohannis.

Întrebat despre decizia în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Iohannis a spus:

″Şi această săptămână este dedicată cititului”.

Preşedintele Iohannis a reiterat că nu există niciun temei pentru o suspendare a sa din funcţie.

“Asta cu suspendarea văd că devine un fel de obsesie publică şi repet că nu mă preocupă această chestiune. Nu există niciun temei pentru suspendare, nu cred că se va face o suspendare şi, oricum ar fi, deciziile mele nu se iau în funcţie de această chestiune. (…) Cei de la PSD avansează tot timpul scenarii şi ar fi extraordinar de bine dacă le-ar veni ideea să avanseze scenariul în care ei lucrează în interesul românilor şi al României”, a declarat şeful statului.

sursa” pro tv