O nouă expoziție semnată Dan Dimulescu

237
foto: Cătălin Podoleanu

Artistul caracalean Dan Dimulescu a vernisat la finele săptămânii trecute o nouă expoziție personală, la Galeria Artex din Râmnicu Vâlcea.

Fost director al Clubul Copiilor „Marius Bunescu” Caracal, unul dintre cei mai apreciați artiști din Oltenia, Dan Dimulescu a vernisat vineri, la Râmnicu Vâlcea o expoziție de pictură.

foto: fb Cătălin Podoleanu

„Aflat într-o perioada fastă din punct de vedere al creației, profesorul Dan Dimulescu reușește să atragă atenția iubitorilor de artă, dar și celor implicați direct în lumea artei: critici, comentatori, artiști plastici din zona Olteniei dar și din restul țării. Cu o abordare ce lasă să se întrevadă interesul și pasiunea pentru tradițiile artei interbelice, postimpresionism, expresionism, cubism analitic și abstractionism, pictorul Dan Dimulescu expune și de această dată o serie de lucrări admirabile ce au ca subiect peisajele urbane cu grade diferite de abstractizare, până la limita în care subiectul ințial se transformă în compoziţii abstracte, în care culoarea capătă o importanță mult mai mare.”, apreciază Cătălin Podoleanu, un alt mare pictor contemporan al Oltului.

Dan Dimulescu s-a născut în 1951, iar primele lucrări le-a expus încă din 1977, având un palmares bogat: 25 de expoziții personale, 49 expoziții de grup, 21 de participări în tabere de creație și se poate lăuda cu lucrări în colecții particulare din țară, dar și din Anglia, Italia, Bulgaria, Canada.

Talentul l-a desăvârșit prin studii aprofundate, absolvind: Liceul de muzică şi arte plastice Craiova, Institutul de Arte Plastice si Decorative „Ion Andreescu” Cluj –Napoca, Universitatea „Constantin Brancuşi” Targu Jiu, licenţă – Universitatea de Vest, Facultatea de Arte si Design Timişoara- Profesor Gradul Didactic I.