Coduri Portocaliu și Galben de INUNDAȚII pe râurile Olt și Vedea și afluenți

105
Imagine cu caracter ilustrativ

Se anunță din nou depășiri ale cotelor de apărare și inundații pe mai multe râuri din țară, fiind anunțate și în județul Olt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie și viituri rapide.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat avertizarea hidrologică, anunțând pentru astăzi, până la ora 00:00, pe afluenţii Oltului aferenţi sectorului aval confluența Lotru – amonte Acumularea Slatina (judeţele Vâlcea, Argeş şi Olt) se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare. Avertizarea este de Cod portocaliu.

Pentru perioada 18 iunie, ora 11:00 – 19 iunie ora 19:00, a intrat în vigoare o atenţionare Cod galben de fenomene hidrologice importante pe mai multe râuri, printre care și Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Feldioara (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt) și Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior -judeţele Argeş, Olt şi Teleorman.

De asemenea, hidrologii preconizează fenomene similare şi pe unele râuri mici din judeţele: Hunedoara, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt şi Teleorman.