10 dosare PENALE pentru șoferi băuți sau fără permis

102

În acest week-end, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au întocmit 10 dosare penale.

Adevărate pericole la volan au depistat în trafic polițiștii olteni, în cadrul acțiunii desfășurate pe drumurile publice din județ în perioada 15-17 iunie.

„S-au constatat 10 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, 5 infracțiuni pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și 2 infracțiuni pentru  refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, arată IPJ Olt.

Astfel, printre cei sancționați se numără un bărbat de 36 ani, din comuna Morunglav, depistat pe strada Nicolae Bălcescu, din oraşul Balş, pe 16 iunie, ora 19.30, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot băut și tot sâmbătă a fost identificat în trafic, pe strada Șoseaua-Nouă, din comuna Cilieni un bărbat de 31 ani, în timp ce conducea un moped, având o alcoolemie de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta nu avea nici permis de conducere și a  refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea  stabilirii alcoolemiei.