FOTO / VIDEO DEZASTRU Grindina a făcut prăpăd la Șopârlița și Pârșcoveni. A distrus tot ce a întâlnit

3168

Avertizările meteorologilor s-au adeverit. Natura s-a dezlănțuit în această seară și în județul Olt. Grindina, care a căzut timp de mai multe zeci de minute pe raza mai multor localități din centrul județului, a făcut prăpăd. Cele mai afectate sunt localitățile Șopârlița și Pârșcoveni. Grindina de dimensiunea unei nuci a distrus culturile agricole, pomii, vița de vie dar și panourile solare ale localnicilor.

Imagini apocaliptice în mai multe localități din Olt. În această seară a plouat torențial, a bătut vântul și a bătut grindina. Dacă nu avem deja inundații, avem pagube însemnate la culturile agricole și la gospodăriile populație. La Șopârlița și Pârșcoveni culturile agricole au fost distruse, prin grădini nu a mai scăpat nimic sub ploaia de gheață de dimensiuni considerabile. Grindina cât nuca a distrus și panourile solare ale beneficiarilor Programului ,,Casa Verde,,. Autoritățile  locale au anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

,,Ce să vă spun. Abia ne-am întors din sat după grindina care a bătut în această seară. Nu a mai rămas nimic. Culturile agricole sunt distruse, iar pomii sunt terminați. Grindina a bătut cam o jumătate de oră dar a fost foarte mare, cât o nucă. A distrus tot ce a întâlnit, inclusiv panourile solare. La acest moment nu avem  situație clară a suprafețelor agricole distruse de grindină pentru că nu se poate ajunge pe câmp. Dar e rău. Sunt sute de hectare distruse doar în jurul localității,, ne-a declarat Dănuț Matei, edilul comunei Pârșcoveni.