De necrezut! Doi minori cu retard mintal, violați de cinci tineri, alături de directoarea școlii

147
Foto cu caracter ilustrativ

Situație de necrezut în județul Ilfov, unde cinci tineri și directoarea instituției au fost audiați ca și suspectați de viol, instigare la viol și complicitate la viol. Victimele sunt doi băieți în vârstă de 12 și 14 ani, cu retard pishic.

Avocatul victimelor a declarat că violul ar fi avut loc în centrul, iar unul dintre agresori, în vârstă de 16 ani, și-a recunoscut fapta la audieri. El a precizat că cei doi băieți care au fost violați au dizabilități psihice. În urma audierilor, suspecții au fost duși la Centrul de Corecție de la Periș, în timp ce victimele au fost la expertize medic-legale și s-au întors în cendrul de plasament. Directoarea centrului de plasament nr.5 din Periș ar fi încercat să ascundă abuzurile la care au fost supuși cei doi copii.

„Copiii mai mari i-au violat pe cei mai mici. Acești copii care sunt victime sunt bolnavi. Mai grav este că directoarea centrului, care știa de două săptămâni de incidente, a încercat să ascundă”, a declarat avocatul Alexandru Enache, citat de stirilekanald.ro.

Dosarul în acest caz a fost deschis de polițiștii din Snagov, care s-au sesizat din oficiu în baza unor informații, a transmis Poliția Ilfov.