Coregrafa Mândroc a câștigat procesul cu ʺDoina Oltuluiʺ, însă alege o altă ʺDoinăʺ: cea a Ilfovului

1301

Plecată în martie 2016 pe ușa din dos de la Ansamblul Folcloric Profesionist Doina Oltului, unde vreme de 8 ani a condus secția Coregrafie, Daniela Mândroc a câștigat procesul cu instituția și are dreptul să se întoarcă. În această dimineață, ea a anunțat că a ales însă să rămână alături de dansatorii Ansamblului Artistic „Doina Ilfovului” al Centrului Cultural Buftea, pe care-i pregătește.

În urmă cu două zile, magistrații Judecătoriei Slatina l-au achitat pe fostul director al Ansamblului Doina Oltului, Costinel Alecsandrescu, acuzat de delapidare și fals intelectual, stabilind și ridicarea sechestrului pus pe bunurile artistului. Procurorii nu au putut să demonstreze faptele de care îl acuzau pe Alecsandrescu. O altă veste, venită tot din partea justiției, tulbură în același timp ansamblul oltean. Coregrafa Daniela Mândroc a fost repusă de către instanță pe funcția de șef Secție Coregrafie, ea fiind dată afară din ansamblu în martie 2016, după ce fusese retrogradată ca dansator. Dezvăluirea a fost făcută de Daniela Mândroc în această dimineață pe pagina sa de socializare.

https://realitateaoltului.ro/2018/06/12/costinel-alexandrescu-achitat-de-magistrati/

,,Acum doi ani, după ce angajații “Doina Oltului “ au schimbat directorul, au hotărât sa schimbe și coregraful. M-au acuzat de tot felul de lucruri, m-au obligat să-mi iau concedii fără plata, m-au băgat în comisii de disciplină, m-au retrogradat (din Șef Secție Coregrafie – în dansator), au vrut să mă transfere la alt loc de muncă, m-au umilit în ședințe generale. Nimeni nu vroia să mai intre în sala de repetiție , dacă eu ceream asta, greve japoneze , … etc. Tot sperau că o să plec. Sunt o femeie divorțată de 12 ani, o mamă care crește singură un copil, munca mea și cariera mea de 8 ani de zile era acolo, nu vroiam să plec . Ca să plec totuși , m- au concediat , în final. Eram disperată. Aveam rate, facturi, copil de crescut , mama mea era fără servici , locuia cu mine , munca și cariera mea era distrusă …. rămăsesem a nimănui . (…)Mi-am dorit să câștig aceasta luptă cu ansamblul în primul rând pentru a le demonstra ca m-au acuzat pe nedrept și ca au greșit că m-au umilit cu toții , după cât am muncit acolo . (…)Legea mi-a dat dreptate mie ,definitiv! (…) Zilele trecute am fost sunată fix de d-na Maria Păun ( acum jurist , fost director interimar , în mandatul căreia am fost concediată ), (cei din ansamblu fiind obligați să mă repună în funcție și să-mi plătească drepturile salariale pierdute ) și am fost întrebată în ce zi vreau să mă întorc la “Doina Oltului “ , primind hotărârile instanțelor. Știu că nu le-a picat bine această veste !ʺ, a dezvăluit coregrafa.
Însă plecarea de la Doina Oltului, după 8 ani, nu a însemnat sfârșitul carierei Danielei Mândroc. Ea a avut puterea de a o lua de la capăt, a înființat un ansamblu la Buftea, cu care înregistrează acum un succes remarcabil, lucrând cu marile vedete, iar dansatorii Ansamblului Artistic „Doina Ilfovului” al Centrului Cultural Buftea sunt prezenți în mai toate evenimentele din Capitală și pe posturile tv.

Deși a câștigat procesul cu Doina Oltului, Mândroc anunță că nu va reveni la Slatina.ʺA fost o decizie grea de luat , …să renunț acum la cariera de Coregraf al unui ansamblu profesionist,( după ce se făcuse dreptate ), să rămân în continuare să lucrez cu un ansamblu de dansatori amatori. Multe motive aș avea să mă întorc, multe să nu ma întorc. Acum, cântărind mai bine lucrurile, am hotărât că nu vreau să mă întorc la oamenii care au aruncat cu noroi în mine, după cât am muncit acolo. Am demonstrat legal, tuturor , ce era de demonstrat ! Dansatorii Ansamblului Artistic “ Doina Ilfovului – Buftea și părintii acestora m-au rugat să nu plec , să rămân alături de ei în continuare ! Rămân la Buftea, alături de oamenii și copii care m-au primit cu brațele deschise și care apreciază munca și implicarea mea în conservarea și promovarea culturii tradiționale românești și nu numai, a dansului în general ʺ, a spus ea.

Pe aceeași temă:

Coregraful-călușar plecat de la Doina Oltului, unul de succes în Capitală