Bercea și fiul, trimiși în judecată pentru înjunghierea fostului viceprimar al Slatinei, Valeriu Matei

376

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și fiul său Laurențiu Anghel au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor şi tentativă de omor calificat, fapte comise în 2009 asupra fostului viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei, și al prietenului acestuia, Adrian Văduva.

Aflat în prezent în penitenciar, unde execută o condamnare de 8 ani şi 9 luni, fiind acuzat că şi-a înjunghiat un nepot, iar fiul său Laurenţiu Anghel condamnat pentru complicitate la tâlhărie, Bercea Mondial a primit ieri o veste rea: au fost trimişi ieri în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru tentativă de omor şi tentativă de omor calificat, fapte comise în 2009. Dosarul a fost trimis Tribunalului Olt.

“La data de 22 ianuarie 2009, pe raza municipiului Slatina, pe fondul unui conflict spontan generat de neînţelegeri asupra unui teren, inculpatul Anghel Sandu a lovit cu un cuţit şi cu corpuri dure o persoană care vânduse anterior terenul respectiv unui terţ. În acelaşi context, persoana vătămată menţionată anterior, precum şi o alta, ce o însoţea, au fost lovite de inculpatul Anghel Laurenţiu (fiul inculpatului Anghel Sandu) cu un autoturism la volanul căruia se afla, rulând cu mare viteză şi urmărind victimele. În urma altercaţiei, ambele persoane au suferit leziuni traumatice care le-au pus viaţa în pericol, una dintre ele necesitând pentru vindecare 12-13 zile îngrijiri medicale, iar cealaltă 80-90 de zile”, spun procurorii.

Victimele din 2009 sunt fostul viceprimar al Slatinei Valeriu Matei, la data conflictului consilier local, și prietenul său Adrian Văduva.