Modificarea Codului de procedură penală a fost adoptată! Senatul a decis

47

Propunerea legislativă de modificare a Codului de procedură penală a fost adoptată de Senat.

Șerban Nicolae, senatorul PSD a luat cuvântul a declarat că aceste modificări au fost puse în acord cu decizii ale instanțelor europene, criticându-i pe cei care au afirmat că modificările Codului de procedură penală sunt făcute de PSD ca să-l avantajeze pe Liviu Dragnea.

”Poate transmiteți și celor care citesc și nu înțeleg nimic că în 2016 Cioloș și Prună au modificat peste 100 de texte în materie penală printr-o ordonanță de urgență, dat noaptea, dacă cineva este interesat de ore. De data aceasta, însă, am pus în acord decizii obligatorii, pentru că așa sunt deciziile instanțelor judecătorești, obligatorii, ale Curții Europene ale Drepturilor Omului, ale Curții de Justiție Europene și a Curții Constituționale a României.

De altfel, am auzit mai devreme câteva inepții și lucruri care frizează penibilul. Că ar fi amendamentul Dragnea o dispoziție care este cuprinsă într-o decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului. Poate că cei cu imaginație bogată vor spune că D-ul de la CEDO vine de la Dragnea. Atâta pot.

Din punctul meu de vedere, însă, lucrurile au fost cât se poate de transparente și la dezbateri a avut acces oricine.”- a spus senatorul PSD Șerban Nicolae.