Imagini de coșmar: casă cu etaj, distrusă de foc. 7 persoane au ieșit la timp din locuință

144

Peste douăzeci de pompieri, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, au intervenit noaptea trecută, în comuna Coteana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință formată din parter și etaj.

Locuința unei familii din Coteana s-a făcut scrum noaptea trecută, pompierii veniți în număr mare luptând cu flăcările mai bine de trei ore și jumătate. În casă locuiau 7 persoane care au reușit să părăsească locuința la timp.

„La sosirea primelor echipaje, incendiu se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la acoperișul casei și la bunurile aflate în interior. Dezvoltarea rapidă a incendiului a fost favorizată de izolația din polistiren a locuinței și de materialele consumabile aflate în interior. „, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Au ars acoperișul casei pe circa 250 de metri pătrați, mobilier, electronice, electrocasnice și tocăria din PVC de la etajul locuinței. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit electric produs la un frigider.

Pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete, pompierii recomandă cetățenilor să nu pună în funcțiune electronice sau electrocasnice cu improvizații sau cabluri electrice cu izolația deteriorată și să apeleze numai la personal autorizat pentru remedierea eventualelor defecțiuni.