Alertă! Porci descoperiți cu pestă porcină și eutanasiați de urgență

74

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din Tulcea a anunțat că medicii veterinari au eutanasiat cinci animale din două gospodării din Ceatalchioi în care trei animale au murit, cel mai probabil din cauza pestei porcine africane.

„Probele prelevate de la trei suine din gospodăria privată din localitatea Ceatalchioi au fost pozitive pentru virusul PPA. Probele analizate în laboratorul de la Tulcea au fost transmise pentru confirmare laboratorului naţional de referinţă al Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală. Noi acţionăm deocamdată în caz de suspiciune, iar cei cinci porci din cele două gospodării au fost eutanasiaţi”, a afirmat directorul Tuchilă.

De asemenea, probele prelevate de la trei mistreţi sălbatici găsiţi morţi pe raza comunei Ceatalchioi au fost, potrivit sursei, pozitive la testele pentru PPA efectuate în laboratorul de specialitate al DSVSA.

„Echipele noastre care monitorizează traficul la ieşirea din Delta Dunării au identificat în zona Podul Roşu un mijloc de transport privat în care s-a găsit un pachet de carne provenită de la un porc sacrificat. Carnea a fost confiscată, probele au fost ridicate şi transmise la Laboratorul veterinar Tulcea şi urmează să vedem rezultatele analizelor”, a mai spus directorul DSVSA.