Unitățile de alimentație publică din județ vor trebui să raporteze fiecare eveniment pe care-l organizează, de la număr de participanți până la meniul stabilit și să facă dovada prelevării probelor de salubritate, astfel încât să nu se înregistreze „episoade nedorite”. Inspectorii sanitari- veterinari vor fi cu ochii pe ele până la finele anului.
Chiar dacă seria de controale 24 mai- 8 iunie la unitățile de alimentație publică s-a încheiat, patronii de restaurante, pizzerii, fast food-uri sau braserii nu pot răsufla ușurați, ei fiind monitorizați, până la finele anului, de fiecare dată când organizează evenimente (aniversări, nunți, botezuri sau alte petreceri).
„S-a dispus măsura monitorizării tuturor evenimentelor organizate pe parcursul întregului an de către toate unitățile de alimentație publică din județ, prin raportarea fiecărui eveniment înainte de desfășurare în care sunt specificate anumite aspecte- data evenimentului, număr persoane participante, număr personal angajat pentru eveniment, materiile prime utilizate pentru prepararea meniului și originea acestora- organizatorilor revenindu-le obligația de a face dovada salubrității prin autocontrol- prelevare de probe”, declară Veronel Bolborea, director DSVSA Olt.
Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt au controlat 30 de unități de alimentație publică, aplicând două amenzi în valoare de 1200 lei pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.