Andreea Dinu, câștigătoarea Trofeului „Cântecele Dunării” Ianca

536

Cântecele Dunării au răsunat la Ianca în acest week-end, localitatea olteană organizând cea de-a XVIII-a ediție a festivalului- concurs de muzică populară considerat una dintre cele mai importante rampe de lansare a soliştilor tineri. Trofeul a rămas în Olt, fiind câștigat de Andreea Maria Dinu, din Balș.

După ce luna trecută a reușit să-l impresineze pe doctorul în muzică Grigore Leșe, care a provocat-o în gala Festivalului- Concurs Internațional de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” Cumpăna să doinească, Andreea Maria Dinu obținând locul I, iată că în acest weekend, la Ianca, olteanca reușește să câștige Trofeul Festivalului – Concurs de muzică populară „Cântecele Dunării”, concurs la care au participat tinere speranțe ale folclorului românesc din mai multe județe ale țării, cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani.

Andreea Maria Dinu este pregătită de către prof. Victorița Cică, este elevă a Școlii Populare de Arte Slatina, membră a Grupului Vocal Mlădițele Oltului și evoluează și alături de ansamblurile din Bobicești și Morunglav.

Locul I a revenit unei proaspete câștigătoare a trofeului concursului ”Vocea Populară pentru copii” organizat de Televiziunea Română, de Ziua Copilului, dar și a altor trofee la festivaluri de foclor din țară, Alina Mihai, din Potcoava. Ea este pregătită tot de către prof. Victorița Cică, în cadrul Școlii Populare de Arte și este membră a Grupului Vocal Mlădițele Oltului.

Prestația Andreei Dinu în concurs:

Trofeul festivalului Cantecele Dunari FELICITARI ❤❤❤❤??? ANDREEA

Publiée par Puchina Catalin Florin sur dimanche 10 juin 2018

Despre câștigătoarea trofeului:

O tânără din Balș, provocată de Grigore Leșe să doinească. Trei premii I pentru Olt la Festivalul Internațional de la Cumpăna