Primăria Dobrosloveni premiază localnicii pentru recilarea bateriilor uzate

115

„România reciclează, Baterel te premiază!” este campania demarată de Primăria Dobrosloveni, administraţia locală premiind locuitorii care aleg să recicleze bateriile uzate.

Singura localitate din Olt înscrisă, alături de localităţi din alte 17 judeţe ale ţării, în campania ,,România Reciclează” derulată de Asociația Environ în parteneriat cu administrațiile locale este Dobrosloveni. Administraţia olteană organizează în perioada 1 iunie – 16 iulie prima ediție a campaniei naționale de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.

„Campania itinerantă dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban și rural se adresează locuitorilor, persoane fizice din localitățile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participanților. Promovarea colectării separate și reciclării deșeurilor la nivelul fiecărei localități are în primul rând un puternic caracter de reponsabilitate socială și simultan, avantaje economice imediate prin acordarea bonificației la predarea deșeurilor.”, a anunţat primăria.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodică cu operatori desemnați. Pe perioada derulării campaniei, orice participant care va preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat din zona primăriei, va fi premiat cu un tichet cadou.