Pompierii olteni previn dezastrele prin informare

52

Pompierii olteni au reluat campaniile naţionale de prevenire a dezastrelor prin informare, în acest sens fiind organizată o campanie pe străzile Slatinei.

Anul trecut, ISU Olt a înregistrat peste 8000 de intervenții în urma cărora a salvat zeci de vieți și importante bunuri aparținând locuitorilor județului. Dintre acestea, 5531 de intervenții au fost realizate de echipajele SMURD.

Pentru ca numărul acestor intervenţii să fie unul mai mic, ajutaţi de voluntari, pompierii olteni au ieşit pe străzile Slatinei realizând o campanie de informare privind măsurile ce ar trebui cunoscute de către toţi cetăţenii în vederea prevenirii producerii unor dezastre. Cadrele Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul ISU Olt, cu sprijinul voluntarilor înscriși în programul „Salvator din pasiune” au distribuit cetățenilor din municipiul Slatina pliante cu măsuri preventive.

ISU „Matei Basarab” Olt a reluat astfel campaniile naționale „FOC – Flăcările Omoară Copii”, „RISC – Renunță Improvizațiile Sunt Catastrofale” și „Nu tremur la cutremur”, iar campania din acest an se adresează în special cetățenilor care nu au montate detectoare de gaz și de incendiu.