Contractul de finanțare europeană a reabilitării Spitalului Caracal, semnat mâine

132

Administrația caracaleană va semna mâine contractul de finanațare prin POR a proiectului „Creșterea eficienței energetice prin reabilitarea Spitalului municipal Caracal”. Aceasta este prima lucrare de modernizare a fațadei unității medicale, de la construirea în 1983.

Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a dat o veste bună tuturor locuitorilor din zona de sud a județului Olt care sunt tratați la spitalul municipal: contractul prin care se va finanța reabilitarea termică a unității medicale va fi semnat mâine, investiția fiind realizată în proprorție de 85% din fonduri europene.

“Veste bună pentru caracaleni venită de la ADR -SV Oltenia: vineri se semnează contractul de finanțare a proiectului „Creșterea eficienței energetice prin reabilitarea Spitalului municipal Caracal” în valoare totală de 10.133.286,89 lei, cea mai mare parte din sumă provenind din fonduri europene nerambursabile, prin Programul operațional Regional. Un asemenea proiect este binevenit pentru municipiul nostru, asistența medicală de calitate nefiind cu putință fără o infrastructură pe măsură. După implementarea acestui proiect, pacienții, spitalul vor găsi condiții moderne în saloane și chiar pe holurile spitalului.”, a anunțat edilul.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 10 milioane lei, iar finanţarea nerambursabilă solicitată în cadrul POR 2014 – 2020 este de 9,93 milioane lei, sursele de finanțare fiind: fonduri structurale FEDR – 85%, bugetul de stat – 13%, bugetul local – 2%.

Clădirea are o vechime de 35 de ani, iar acestea sunt primele lucrări de modernizare de care beneficiază. Lucările constau în refacerea fațadei, schimbarea tâmplăriei, dar și a instalațiilor de climatizare inclusiv înlocuirea caloriferelor și conductelor de la centrala termică, de iluminat ecologic și panouri solare.

Spitalul Municipal Caracal este o unitate medicală cu 450 de paturi.