Se caută profesori pentru… profesorii cursați GRATUIT, prin programul european

229

Ministerul Educației caută experți în cadrul proiectului CRED, proiect în care partener este și Casa Corpului Didactic Olt. Depunerea dosarelor se face începând de astăzi până pe data de 20 iunie.

55.000 de profesori vor fi trimiși de minister la cursuri de formare profesională, în următorii 4 ani, dintre care 15.000 de profesori din învățământul primar și 40.000 din cel gimnazial. Aceștia vor face cursuri pentru a preda în conformitate cu noile planuri-cadru și programe școlare aferente celor două cicluri de învățământ. Partener în cadrul proiectului Ministerului Educației, cu un buget de 42 milioane lei, este și Casa Corpului Didactic Olt.

Pentru a-i cursa pe profesori, ministerul de resort caută experți, startul selecției fiind dat astăzi. Până pe 20 iunie, cei interesați pot depune dosarele, abia pe 19 iulie find afișate rezultatele finale. Se caută 22 de experți care să lucreze în cadrul proiectului 2, 4 sau 8 ore pe zi, pe perioade de 12, 30, 35 sau 40 de luni, până în noiembrie 2012, pentru posturile: coordonator comunicare proiect, asistent manager, expert incluziune, expert disciplină- consiliere și dezvoltare profesională/ gimnaziu, expert disciplină- Arte/gimnaziu, expert învățământ primar, expert disciplină informatică și TIC/gimnaziu, expert sudor A2, expert național acreditare, expert operațional implementare formare, expert operațional monitorizare, expert Help desk și expert planificare și strategie. Selecția constă în parcurgerea a două etape: proba eliminatorie- verificarea eligibilității administrative a dosarelor și proba de evaluare a dosarelor.

Proiectul CRED – Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Prin acest program, nu numai că programele de formare sunt gratuite, profesorii vor primi o subvenție de 600 de lei, pentru transport și mâncare. Suplimentar, pentru cadrele didactice generatoare de bune practici vor fi acordate 150 de premii.