Portugalia, Bulgaria și Polonia, reprezentate la „Călușul Românesc” de la Caracal

127

Pentru al 49-lea an, Caracalul redevine capitala internațională a călușului, dans magic aflat în patrimoniul UNESCO. Festivalul Internațional de Folclor „Călușul Românesc” va aduna în cel de-al doilea municipiu al Oltului ansambluri și formații de dansatori din România, Portugalia și Bulgaria, dar și o delegație din Polonia.

Oltul se transformă în această perioadă în capitala călușului românesc, dans magic căruia i s-a dus vestea peste tot în lume. Dacă la Slatina se desfășoară până pe 2 iunie Festivalul- concurs național pentru copii, la care participă circa 2500 de copii din toată țara, la Caracal se va organiza în perioada 1- 3 iunie cea de-a 49-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Călușul Românesc”.

La această ediție vor participa, pe lângă formațiile românești de călușari, și ansambluri din Bulgaria și Portugalia, precum și o delegație poloneză a unui oraș înfrățit cu Caracalul.

Manifestarea va fi deschisă vineri, cu Târgul „Produs în Romanați”, organizat pe platoul administrativ, urmat de un spectacol organizat în Parcul „Constantin Poroineanu” cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Pe străzile municipiului se va organiza o paradă a portului popular, demonstrații călușărești, iar la Teatrul de Vară se va deschide festivalul și vor evolua pe seară concurenții.

Manifestarea va continua sâmbătă cu un work shop- atelier de dans în parc, la care participă formații românești și portugheze, urmat de spectacole în fața primăriei susținute de dansatori români și bulgari, iar la Teatrul de Vară concursul. Duminică vor cotinua spectacolele, iar Călușul Românesc se va încheia cu festivitatea de premiere a celor mai virtuoși dansatori.