Reabilitări şi modernizări la şcoli şi grădiniţe din Balş şi 4 comune, scoase la licitaţie

321

Balş, Găneasa, Bobiceşti, Osica de Jos şi Brâncoveni sunt localităţile din Olt unde vor fi implementate proiecte privind lucrări de reabilitare/modernizare şcoli şi grădiniţe, majoritatea fiind cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2.

Primăriile care au primit finanţare vara trecută prin PNDL2 pentru proiecte destinate îmbunătăţirii condiţiilor  în unităţile de învăţământ, 45 la nivelul Oltului, se grăbesc să deruleze lucrările, cu speranţa că noul an şcolar nu va prinde grădiniţele sau şcolile în şantier. Unele au finalizat deja procedurile de licitaţie, altele le au în curs.

Primăria Găneasa a scos la licitaţie, cu termen de depunere a ofertelor 31 mai şi 18 iunie, ambele proiecte finanţate prin PNDL: Reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei cu program normal Găneasa – valoare 1.187.426 lei şi Reabilitarea şi modernizarea Şcolii gimnaziale Găneasa – valoare 2.151.088 lei. În plus, administraţia locală a mai scos la licitaţie, termen 18 iunie, contractul de lucrări (proiectare + execuţie) aferent proiectului „Reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale Dranovăţu”, valoarea estimată fiind de 975.563 lei.

La rândul ei, Primăria Balş beneficiază prin PNDL2 de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii Colegiului Tehnic „Nicolae Bălcescu”, investiţie ce se ridică la 2.619.889,72 lei, dar şi reabilitarea şi modernizarea clădirii Şcolii Gimnaziale nr. 1, str. Cireşului, pentru care a fost aprobată suma de 2.619.889,72 lei. Licitaţia penbtru serviciile de proiectare tehnică şi execuţie lucrări la Colegiul Tehnic este pe 11 iunie, iar pentru Şcoala 1 pe 12 iunie. Tot la Balş, sunt scoase la licitaţie, termen 4 iunie, şi serviciile de proiectare tehnică şi execuţie lucrări în cadrul proiectului: creşterea eficienţei energetice a corpului principal al Şcolii Gimnaziale Mihail Drumeş, valoarea estimată fiind de 1449.301 lei.

La „o aruncătură de băţ” de Balş, la Bobiceşti, se derulează alte licitaţii pentru unităţi de învăţământ. Administraţia locală este beneficiara a trei proiecte finanţate prin PNDL2: Reabilitarea şi modernizarea Şcolii gimnaziale Bobiceşti – 1.202.624,35 lei,  Reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale Leoteşti – 2.838.533,78 şi Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu program normal Leoteşti – 711.615,54 lei. Proiectările tehnice şi execuţia pentru primele două au fost scoase la licitaţie, cu termen 31 mai.

Cu excepţia lucrărilor derulate prin PNDL2, în Olt mai sunt scoase la licitaţie şi lucrări în domeniul educaţiei la Osica de Jos şi Brâncoveni.  În Osica de Jos, se licitează până pe 11 iunie Contractului de achiziţie servicii de proiectare privind documentaţiile tehnice necesare pentru obţinerea avizelor/ acordurilor/ autorizaţiilor, verificarea tehnică de calitate a proiectului şi detalii de execuţie, proiect tehnic şi detalii de execuţie şi asistenţa tehnică pentru investiţia „Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare Şcoala gimnazială Osica de Jos”, valoare estimată  68.200 lei. Iar la Brâncoveni se deruleayă procedura de licitaţie, termen 12 iunie, pentru servicii de proiectare tehnică şi execuţie lucrări în cadrul proiectului Reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei cu program normal Mărgheni, valoarea estimată 698.381 lei.

 

Investiţii în şcoli şi grădiniţe cu finanţare PNDL2:

Zeci de școli și grădinițe din Olt, reabilitate cu fonduri PNDL. LISTA proiecte