Paul Stănescu despre dezertorii din PSD: vor ieși pe ușa din spate a scenei politice

93

Vicepremierul Paul Stănescu, vicepreședinte PSD și senator de Olt, a reacționat dur la plecările recente din partid către noua grupare politică creată de Victor Ponta și Daniel Constantin. Liderul social- dmeocrat îi numește oportuniști și dezertori pe cei care au întors spatele partidului.

Senatorul de Olt Paul Stănescu a reacțioat la plecările colegilor parlamentari spre noua grupare anunțată de către fostul premier Victor Ponta, declarând că acest pas va reprezenta pentru “dezertori” sfârșitul carierei lor politice.

“Asistăm zilele acestea la o așa-zisă ”dezertare” din rândurile organizațiilor PSD către o nouă și neîncepută formațiune politică. Prea puțini pentru a influența major politica noastră de guvernare, acești migranți politici fac parte dintr-un scenariu egoist care intră în contradicție cu votul de încredere covârșitor acordat programului nostru de guvernare. Decizia lor este cu atât mai pripită cu cât aceștia s-au îndreptat către o  camarilă politică unde important este numărul membrilor, nu valoarea lor. Mai trist este că aceștia nu sunt dedicați vreunei cauze civice, ci sunt, pur și simplu, oportuniști politici care nu reușesc să contribuie la îndeplinirea celui mai ambițios și amplu program de guvernare din ultimii douăzeci de ani. Au ales o cale greșită, fără întoarcere, și, din păcate, vor ieși, din nou, pe ușa din spate a scenei politice.”, a declarat vicepreședintele PSD, Paul Stănescu.

După ce deputații PSD Marilena-Emilia Meiroşu şi Cătălin Nechifor şi-au dat demisia din PSD la începutul săptămânii, fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre şi deputatul Gabriela Podaşcă au anunţat acum două zile că au demisionat din PSD şi s-au înscris în partidul ProRomânia, condus de Victor Ponta și fondat alături de fostul lider ALDE, Daniel Constantin.

Potrivit regulamentului Camerei Deputaților, pentru a fi înființat un grup parlamentar este nevoie de minim zece membri.