Cei mai buni elevi oratori se-ntrec la Slatina. Olimpiada Tinerii Dezbat, la faza județeană

149
foto: arhivă

Cei mai buni oratori ai județului se vor întrece astăzi și mâine la Slatina în cadrul Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. Etapa județeană este găzduită de Colegiul Național “Ion Minulescu”.

Opt echipaje din cinci licee ale județului Olt se întrec în oratorie astăzi și mâine, în cadrul fazei județene a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. Competiția a debutat de dimineață cu trei runde preliminare, urmând ca mâine să se desfășare finalele pentru începători și avansați.

Olimpiada a fost lansată de Ministerul Educației Naționale în anul 2010, pentru promovarea dezbaterilor academice în mediul școlar, după un format acreditat la nivel internațional.  Competiția este cuprinsă în Calendarul Olimpiadelor Naţionale din anul școlar 2017-2018.

Anul trecut, Oltul a fost reprezentat la etapa națională de echipajul de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, coordonat de profesorul Tudor-Mihail Boşogea- secţiunea „Avansaţi“ și echipajul Colegiului Greceanu, coordonat de prof. Valeria Badea – „Începători“. Cinci liceeni au fost declarați cei mai buni vorbitori.