PERCHEZIȚII în construcții, la Potcoava. 5 mandate de aducere la IPJ Olt

431

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au descins astăzi la sediile unor firme și domiciile unor persoane din Olt, Vâlcea și Argeș, bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 500.000 de lei, prin evaziune fiscală.

14 polițiști de la Olt, Vâlcea și Argeș au descins astăzi în Potcoava, Costești și Drăgășani la sediile unor firme și la domiciliile unor  persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 500.000 de lei, prin evaziune fiscală.

” La data de 24 mai a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Argeș și Vâlcea efectuează 3 percheziții la sediile unor firme și la domiciliile unor  persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. În fapt, administratorii unei firme din județul Olt, sunt bănuiți că, nu ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale de achiziții și livrări materiale de construcții către diverse firme, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului.”, arată IPJ Olt.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, unități de calcul și alte înscrisuri. Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.