Start minicenturii la Caracal

183

Dacă Slatina și Balșul mai au de așteptat până să aibă centuri, Caracalul bifează în acest sens o minune. Cu două centuri, la sud și nord, administrația vechii capitale a Romanațiului a dat luni startul construirii unei minicenturi.

„Astăzi au început lucrările la una din cele mai importante investiții așteptate de către comunitatea caracaleană: „Extindere și reabilitare strada Walter Mărăcineanu” (varianta de ocolire, zona de Nord a municipiului).”, a anunțat la începutul săptămânii viceprimarul Octavian Stănescu.

Noua arteră va prelua traficul greu care intră în municipiul Caracal, iar strada Țepeș Vodă va redeveni una liniștită.

Minicentura va avea o lungime de 1,81 Km, iar finanțarea proiectului este prin Programul Național de Dezvoltare Locala, etapa I. Valoarea investiției este de 1,86 milioane lei. Termenul de execuție este de opt luni.

Lucrările la această minicentură au fost demarate cu întârziere pentru că un aviz al CFR pentru utilizarea unei suprafețe din zona de siguranță a căilor ferate a întârziat să apară, iar pentru deblocarea situației autoritățile caracalene au ajuns la ministrul Transporturilor.