Se decernează titlurile Școală Europeană. Oltul, la coada clasamentului

77

Ministerul Educaţiei Naționale va premia mâine, 24 mai, unitățile de învățământ preuniversitar câştigătoare ale celei de-a XV-a ediţii a Competiției Naționale „Şcoală Europeană”. Printre cele 61 de școli câștigătoare nu se află niciuna din Olt. Cele 4 unități oltene înscrise în competiție s-au poziționat la coada clasamentului.

61 de unități de învățământ românești vor primi mâine titlul de „Şcoala Europeană”. Fiecare unitate de învăţământ va primi certificatul „Şcoală Europeană – 2018″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotări. Decizia privind bunurile care vor fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învățământ.

La ediţia din acest an s-au înscris 112 unităţi de învăţământ preuniversitar din 29 de județe și din Capitală. Din Olt, s-au înscris 4 unități care nu se află pe lista câștigătorilor. Punctajele obținute le-au poziționat la coada clasamentului, pe pozițiile 106, 110, 111 și 112. Ultimul punctaj premiat este de 148 de puncte, iar școlile oltene au obținut 112 puncte- Colegiul Economic PS Aurelian Slatina, 89 puncte Școala Gimnazială Vlaicu Vodă Slatina, 88 puncte Școala Gimnazială George Poboran Slatina și doar 39 puncte Școala Gimnazială N. Coculescu Scornicești.

Această competiție se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un exemplu de bună practică la nivel european.