Paul Stănescu îi bate obrazul lui Ludovic Orban pentru plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă

53

Vicepremierul Paul Stănescu a descris drept „o glumă” plângerea penală făcută de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă. Acesta a mai declarat că nu poți să faci asemenea lucruri într-o democrație.

„Cred că e o glumă ce a făcut domnul Orban, bine n-a fost capul lui (…), mâna altcuiva a fost. Dar cred că e o glumă ceea ce a încercat domnul Orban. Nu poţi să faci aşa ceva într-o democraţie, (…) chiar dacă nu suntem consolidată aşa de bine. Nu poţi să faci o asemenea glumă. Din păcate, nu e om politic cred în primul rând”, a declarat Stănescu.Întrebat dacă ar fi necesar un dialog cu preşedintele Klaus Iohannis, având în vedere atât existenţa acestei plângeri penale, cât şi afirmaţiile şefului statului privind pilonul II de pensii, Stănescu a răspuns: „Preşedintele, în urma situaţiei politice, a ceea ce s-a întâmplat, cred că a rămas puţin în ofsaid, ca să fiu elegant. Şi nu ştiu câte discuţii putem să avem cu domnul preşedinte, în momentul în care ceri demisia de patru ori prim-ministrului în funcţie, mai mult, ultima dată, o ceri de la un summit internaţional. Cred că un preşedinte trebuie să fie al tuturor românilor (…), să dea dovadă de foarte mult echilibru în primul rând”.

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a participat marţi la conferinţa de lansare a Ofertei programelor de formare continuă pentru anul 2018 a Institutului Naţional de Administraţie.