Florin Iordache pune tunurile pe liderul PNL: ,,Demersul lui Orban, ruşinos. PSD are forța organizatorică pentru un miting”

67

Deputatul PSD Florin Iordache îl atacă dur pe preşedintele PNL, Ludovic Orban, după ce acesta a depus plângere penală împotriva Viorică Dăncilă. Protrivit deputatului de Olt, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, demersul liderului liberal este unul ,,ruşinos, în afara jocului politic şi împotriva oricărei logici juridice”.

„Un demers ruşinos, în afara jocului politic. Eu înţeleg Putere şi Opoziţie atunci când vii cu soluţii şi cu alte propuneri. (…) Demersul liderului PNL îl consider ruşinos şi pentru faptul că, neavând soluţii şi neavând nişte propuneri concrete ca alternativă la soluţiile de guvernare, încearcă să introducă în bătălia politică şi acest demers, care nu are nimic cu normalitatea. Este împotriva oricărei logici juridice. E făcut practic pentru a da bine în faţa preşedintelui Iohannis, care i-a cerut în nenumărate rânduri demisia doamnei prim-ministru şi în aceste condiţii s-a iniţiat şi acest demers al preşedintelui PNL”, a declarat Florin Iordache într-o emisiune de la un post de radio.

Iordache a susţinut că demersul lui Orban nu va avea niciun efect juridic. În plus, demersul îi va aduce, la nivel mediatic, deservicii liderului liberal.

„Această consecinţă mediatică îi aduce, cred eu, deservicii domnului Orban. Spun asta datorită faptului că în prerogativele pe care le are prim-ministrul este şi aceea de politică externă şi tot acest demers este de o consultare reală dacă se va muta sau nu Ambasada României (de la Tel Aviv la Ierusalim – n.r.), dar până să ajungem acolo trebuie făcută o consultare cu toţi factorii interesaţi în această problemă”, a mai spus demnitarul.

Cât priveşte o eventuală suspendare din funcţie a premierului în urma demersului liderului liberal, Iordache a susţinut că este exclusă şi a invocat în acest sens prevederile Constituţiei.

„În Constituţie se spune foarte clar când poate fi suspendat sau când nu poate fi suspendat, de cine ş.a.m.d. Repet, este un demers care arată limitele la care a ajuns domnul Orban, în condiţiile în care nu aşa ar trebui desfăşurată o bătălie politică. O bătălie politică înseamnă idei, contraargumente, înseamnă alte soluţii la soluţiile pe care ţi le propun cei din partidele de la guvernare. Nu cred că trebuie să introducem Parchetul într-o dispută politică. A introduce Parchetul într-o dispută politică este undeva la limita bătăliei politice”, a declarat Iordache.

Iordache a declarat că PSD nu va reacţiona aşa cum se aşteaptă adversarii politici. El a exclus demararea demersurilor de suspendare a preşledintelui.

 „Eu cred că, în acest moment, toate forţele implicate – de la preşedinte, Guvern, Parlament – ar trebui să conlucreze şi să lăsăm la o parte modul în care se poziţionează unii sau alţii. Fiecare are nişte atribuţii foarte clar stabilite în Constituţie şi cred eu că pentru beneficiul României o mai bună colaborare este necesară decât un război fără o anumită finalitate”, a subliniat Iordache.