Luptătorii SAS din Olt și-au imobilizat infractorii chiar în curtea sediului. Start pentru Săptămâna Prevenirii Criminalității

580

Săptămâna Prevenirii Criminalității a debutat la IPJ Olt cu Ziua Porților Deschise și cu demonstrații de imobilizare a infractorilor efectuate de luptătorii SAS. Programul acțiunilor de prevenire se încheie pe 25 mai, cu acțiuni pe linie rutieră.

Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Apeciale Olt au prezentat astăzi, în curtea Inspectoratului de Poliție Județean Olt, exerciții demonstrative de imobilizare a infractorilor, prin folosirea mijloacelor din dotare. Acțiunea a fost organizată ca debut a Săptămânii Prevenirii Criminalității.

În cadrul evenimentului naţional „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, derulat în perioada 21 -25 mai, poliţistul din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii de proximitate şi polițiștii din cadrul Serviciului Rutier vor desfăşura o serie de activităţi informativ –preventive în instituțiile de învăţământ, societăţi  comerciale şi spațiul public pentru diseminarea mesajelor de informare și prevenire către populație.

Potrivit IPJ Olt, scopul acestor activități este sensibilizarea populației cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de protecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni, pe domeniile de activitate specifice fiecărei zile dedicate acestui eveniment.

Program Săptămâna Prevenirii Criminalității:

  • 21 mai: activităţi de informare privind delincvenţa juvenilă, organizarea unor sesiuni de informare a elevilor din liceele municipiului Slatina, de către polițistul C.A.P.C., în colaborare cu poliţiştii de proximitate.
  • 22 mai: Prevenirea victimizării minorilor va urmări organizarea de activități informativ-preventive  în unitățile de învățământ, cu accent pe următoarele segmente: siguranţa în mediul online, criminalitate informatică,bullying și cyberbullying, abuzuri sexuale,trafic de persoane, consum de droguri, prin prezentarea de proiectii de filme documentare, materiale de informare antivictimizare, antiinfracționale, de către structurile de ordine publică și prevenire.
  • 23 mai: Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului- vor fi derulate acţiuni ample de informare a cetăţenilor cu privire la cauzele generatoare ale acestui gen de infracţiuni şi modalităţi de protejare a bunurilor, prin organizarea de întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari, cu salariaţi ai  unor societăţi  comerciale, precum și cu persoane care locuiesc izolat.
  • 24 mai: Ziua Prevenirii violenței în familie- promovarea programelor/campaniilor de prevenire a violenței domestice.
  • 25 mai: Evenimentul ”Autoturisme în siguranță”, dedicat siguranței rutiere.