Învățați de mici să apere viața. Două concursuri organizate de ISU Olt și IJȘ Olt

70

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Olt, organizează în zilele de 22 și 23 mai, etapele județene ale concursurilor cu cercurile tehnico-aplicative de elevi „Cu viața mea apăr viața și ,,Prietenii Pompierilor”.

Colegiul Tehnic „Alexe Marin” din municipiul Slatina va găzdui mâine, începând cu ora 9.30, concursul „Cu viața mea apăr viața”, destinat elevilor de gimnaziu și liceu. Concursul constă într-o probă scrisă (rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunoștințelor acumulate în domeniul situațiilor de urgență) și două probe practice (transportul asistat al unui accidentat, așezat pe targă, pe o distanță de 50 de metri și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat).

Cel de-al doilea concurs organizat de ISU Olt și Inspectoratul Școlar Județean se adresează elevilor claselor V- VIII. Concursul „Prietenii pompierilor” constă într-o probă scrisă (rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunoștințelor acumulate în domeniul situațiilor de urgență) și două probe practice ( proba de îndemânare – pista cu obstacole și proba ștafeta de 400 de metri, cu obstacole. Acesta se va desfășura pe 23 mai, începând cu ora 09.30 , la Stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina.

„Concursurile se înscriu în cadrul unui program educațional pentru elevi prin care se urmărește conștientizarea factorilor de risc care pot genera situații de urgență, implicarea individuală sau în echipă în acțiuni de prevenire, precum și modul de comportare în cazul unor situații de urgență. Participante la cele două întreceri vor fi echipele câștigătoare ale fazelor pe municipiu/oraș/localitate și pot fi formate din băieți, fete sau mixt și vor fi însoțite de conducătorul echipajului (cadru didactic). „, menționează sublocotenet Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.