Sărbătoarea Bujorului, cu cântece și voie bună

235

În fiecare an, în mai, la Radomirești se organizează Sărbătoarea Bujorului, plantă rară, protejată prin lege și care se găsește în Pădurea Călugărească.  Mâine, la Radomirești, se organizează o nouă ediție a acestei sărbători.

Cu mic cu mare, locuitorii din Radmirești, dar și din localitățile învecinate sunt invitați să petreacă și să se bucure de un dar pe care natura l-a făcut locului: bujorul românesc, ce crește în Pădurea Călugărească. Sărbătoarea Bujorului este organizată mâine, începând cu ora 12.00, pe terenul de fotbal.

Pe scenă vor urca artiști lcoali, dar și nume mari ale folclorului românesc: Niculina Stoican, Cristina Turcu Preda, Roberta Crintea, Valentin Sanfira, Nicoleta Vasile, Ansamblul de Dansuri ”Radomirești” și Grupul Vocal ”Crăițele”.

Pădurea Călugărească din Radomirești este o arie protejată de interes național ce se întinde și pe raza localităţilor Drăgăneşti-Olt, Dăneasa şi Stoicăneşti, iar pe cele 58 de hectare protejate se află mai multe flori rare printre care bujorul românesc.