Paul Stănescu: membrii PSD nu sunt slugi și nici Iohannis vătaf

156

Viceprim – ministrul Paul Stănescu, vicepreședinte PSD și senator de Olt, declară că în spatele plângerii penale făcute împotriva premierului Dăncilă stă președintele Iohannis, care se comportă ca un vătaf, nicidecum ca un președinte ales.

Reacție dură din partea unui lider important al social-democraților după ce Ludovic Orban a făcut plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea, pentru comiterea mai multor infracțiuni, sesizând cercetarea unor fapte legate de Memorandumul privind evaluarea mutării Ambasadei din Israel. Acuzaţiile aduse sunt extrem de grave: înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice.

Printre social-democrații care au luat poziție se numără și viceprim-ministrul Paul Stănescu.

“Sunt convins că, în spatele acestei plângeri, stă președintele Iohannis, care demonstrează încă o dată că nu este dispus să coopereze decât cu instituțiile sau persoanele pe care le poate controla. Așa cum a spus și președintele PSD, domnul Liviu Dragnea, noi, membrii PSD, nu suntem slugi, deci nu avem nici un motiv să stăm cu capul plecat. Ar fi bine ca domnul Iohannis să se gândească mai bine și să-și dea seama că nu este un vătaf, ci un președinte ales. Așa cum și PSD este un partid ales cu majoritatea voturilor, iar Guvernul este învestit de Parlament, în urma desemnării prim-ministrului chiar de către Președinte, adică de Iohannis”, a declarat Stănescu.

Senatorul de Olt îl acuză pe președintele țării că vrea un guvern al lui, pe care să îl controleze sau a intrat în campanie electorală.

“(…) în ultima vreme, constat cu tristețe că domnul președinte a făcut o obsesie în a-i cere demisia premierului. De ce? Vrea din nou un guvern al lui, așa cum declara la începutul lui 2015? Vrea din nou să aibă poporului lui, cum spunea în Malta, în februarie 2017? Sau vrea  din nou să aibă armata lui, așa cum îi spunea domnului Juncker, în 12 mai 2017? Nu, este foarte clar că Iohannis vrea să dispară statul de drept, legitimat de Constituție, și să-și întărească statul paralel care a început să se clatine! Sau, poate, pur și simplu, a intrat deja în campanie electorală și nu știm noi… Ori poate că se pregătește de vacanța de vară și vrea să lase în urmă niște fumigene care să-i acopere adevăratele destinații turistice și intenții…”, a reacționat viceprim-ministrul.