Deputatul Marius Iancu îl acuză pe Președinte: Iohannis face un joc murdar cu ajutorul PNL

68

Printr-o declarație politică postată public pe pagina sa de socializare, deputatul de Olt Marius Iancu îl acuză pe președiontele țării că aruncă România în criză recurgând la jocuri murdare, doar cu scopul de a-și asigura un nou mandat.

„Iohannis vrea un nou mandat și aruncă România în criză” este acuzația pe care i-a aduce parlamentarul PSD de Olt Marius Iancu președintelui țării, acuzându-l pe acesta de jocuri murdare care au dus la căderea guvernului Ponta în 2015 și pe care acum le repetă. „Dacă președintele vrea „guvernul lui”, cere de câteva ori demisia premierului în funcție, de cinci ori în cazul lui Victor Ponta, de trei ori în cazul Vioricai Dancila, iar apoi cineva face plângere penală împotriva premierului. Guvernul Victor Ponta a fost dat jos printr-o înscenare judiciară, făcută de DNA, premierului Ponta care a fost demontata în instanță. Guvernarea s-a pierdut, România și-a stopat creșterea economică și nimeni nu a răspuns pentru ce s-a întâmplat atunci. Acum, în plină creștere economică record a României, când românii au mai multi bani in buzunare și puterea de cumpărare și nivelul de trai au crescut vizibil, Iohannis face acelasi joc murdar cu ajutorul PNL și vrea să darame un guvern legitim pe care românii l-au mandatat cu un număr foarte de mare de voturi ca să guverneze.„, susține Iancu.

Deputatul oltean merge cu atacul mai departe, acuzându-l pe Iohannis că se folosește de marionete, numindu-l pe Ludovid Orban „săgeata lui”, precum și de procurori care să îi înlăture adversarii politici.  „Așa vrea să își asigure Iohannis un nou mandat, prin reclamații la Curtea Constituțională, plângeri penale, cătușe, amenințări, aruncând România într-o criză pe plan extern?”,  întreabă alesul Oltului.

Declarația politică a alesului oltean vine în contextul în care Ludovic Orban a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea, pentru comiterea mai multor infracțiuni, sesizând cercetarea unor fapte legate de Memorandumul privind evaluarea mutării Ambasadei din Israel. Acuzaţiile aduse sunt extrem de grave: înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice.