Soliștii Ansamblului ”Maria Tănase”, la ”Pomul Vieții” din Balș

250

Astăzi, la Balș înflorește Pomul Vieții pentru a 25-a oară. Festivalul Etnofolcloric are drept cap de afiș Ansamblul Folcloric ”Maria Tănase”, ansamblu cu care s-a deschis și prima ediție din 1993.

În fiecare an, de Înălțarea Domnului, din 1993 și până astăzi, în orașul lui Petre Pandrea înflorește Pomul Vieții. Festivalul etnofolcloric aduce anul acesta în Balș 35 de meșteri populari, artiști locali amatori, dar și artiști profesioniști îndrăgiți.

Mai multe despre ”Pomul Vieții”: 

Atelier viu de creație, tradiții, muzică și dans la „Pomul Vieții” Balș

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” revine pe scena de la „Pomul Vieţii”, spectacolul oferit de zece soliști fiind anunțat cu începere de la ora 20.00.

Vor urca pe scenă orchestra și dansatorii ansamblului, împreună cu soliștii: Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Liliana Popa, Manuela Motocu, Cristian Bănățeanu, Ciri Mayer, Lavinia Birsoghe, Marius Măgureanu, Liviu Dică și Aneta Șișu. Coregrafia este realizată de Ionel Garoafă, iar conducerea muzicală îi aparține lui Cristian Pîrlea.

Spectacolul oferit locuitorilor din zona Balș de ansamblul condus de Niculina Stoican este intitulat „Mândru-i plaiul oltenesc”.