138 de elevi din 7 județe țintesc Opinca de Aur la Festivalul de Teatru Școlar de la Văleni. Adriana Trandafir în juriu

162

Copii din șapte județe ale țării, mici actori cu mare talent actoricesc, au intrat astăzi în competiție la Văleni, unde se desfășoară Festivalul Național de Teatru Școlar. Talentul actoricesc le va fi analizat de marile actrițe Adriana Trandafir și Adela Mărculescu.

Elevi din nouă unitățui de învățământ din județul Olt, la care se adaugă alții din Argeș, București, Dolj, Dâmbovița, Teleorman și Constanța, iau astăzi parte la cea de-a XIII-a edișie a Festivalului Naţional de Teatru Şcolar „Nişte ţărani” de la Văleni, judeţul Olt. Prin prestaţiile lor, micii actori încearcă să demosntreze că au talent actoricesc și că nu va exista,,Statuia ultimului ţăran”, iar lumea satului românesc nu va pieri niciodată.  Cei mai buni vpr fi recompensați cu ,,Opinca de aur”.

În acest an, juriul este prezidat de actrițele Adela Mărculescu și Adriana Trandafir. Numărul total al copiilor înscriși este de 138 (pentru secțiunile trupe și monolog cu subsecțiunile învățământ primar, gimnazial și liceal), care vor prezenta 37 de momente artistice. Din Olt, s-au înscris actori și trupe școlare de la: Liceul Tehnologic Văleni, Școala Gimnazială Bobicești, Școala Gimnazială Pan M. Vizirescu Braneț, Școala Gimnazială Poganu, Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu Drăgănești- Olt, Școala Gimnazială Mărunței, Școala Gimnazială Seaca, Colegiul Tehnologic Matei Basarab Caracal și Colegiul Național Ion Minulescu Slatina.

Câștigătorii de anul trecut sunt membrii trupei de elevi-actori „ARTHESIUM” de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina , îndrumați de profesorii Magda Jagă, Ion Mitru și Alin Bolboașă Șofaru.

Festivalul se desfăşoară sub egida Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală „Nişte ţărani”, condusă de scriitorul Dinu Săraru şi este inclusă în calendarul activităţilor educative şcolare aprobat de Ministerul Educaţiei.