Noapte ALBĂ la Muzeul Județean Olt. Publicul, invitat la șezătoare și să viziteze GRATUIT secțiile și expozițiile

482

Muzeul Județean Olt va marca Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Muzeelor printr-o serie de manifestări organizate în perioada 18- 20 mai. Mai mult, publicul iubitor de cultură și istorie este invitat să viziteze gratuit secțiile și expozițiile.

Muzeul Județean Olt își aprinde limunile și deschid eporțile chiar și după încheierea programului obișnuit de lcuru. Evenimentul va avea loc timp de trei zile, de vineri până duminică. „Muzeul Județean Olt își deschide porțile și luminile „în Ziua și Noaptea Muzeelor (a XIV-a ediție)” ca o veritabilă ambasadă a spiritului cultural național iar cei ce se vor strădui să ne „vadă”, vor afla, în NOI, un partener statornic ce acționează sistematic pentru păstrarea, evidențierea și promovarea patrimoniului istoric românesc. Vă așteptăm cu emoție pentru a celebra împreună aceste evenimente culturale unice în viața muzeelor din întreaga lume.”, este invitația lansată de dr. Laurențiu Guțică Florescu, managerul instituției.

Programul Muzeului Județean Olt în perioada 18 – 20 mai 2018:

  • Vineri 10,00 – 18,00
  • Sâmbătă 10, 00 – 24,00
  • Duminică 10, 00 – 18,00

Pot fi vizitate gratuit de către public următoarele secții și expoziții:

  1. Secția de Istorie și Cultură a Orașului Slatina
  2. Secția de Artă Plastică „Ion Popescu-Negreni”

III. Expoziția „Patrimoniul etnografic din zonele Olt și Romanați”

  1. Expoziția foto-documentară „România e Acasă – Eugen Ionescu”
  2. Expoziția de artă plastică „Grup 4+3” – Galeria „ARTIS” Slatina
  • Joi, 17 mai 2018, ora 13,00 Sosirea invitaților de la București.

ora 14,00 – Panotarea expoziției

  • Vineri, 18 mai 2018, ora 11,30 Expoziție de artă plastică (pictură, ceramică, vitralii, sculptură, metal).

Invitați: Grupul Artistic „G 4+3” – Traian BOICESCU, Gheorghe GOGESCU, Vintilă MIHĂESCU, Viorela MIHĂESCU (pictură), Jorge MAFU (sculptură, metal, vitralii), Ovidiu IONESCU (ceramică), Mihai MOLDOVANU (pictură)

  • Sâmbătă, 19 mai 2018, ora 18,00 Șezătoare etnografică: „Poveste fără sfârșit”.

Program muzical susținut de Diana MONETE, elevă a Școlii „George Poboran” din Slatina

Sâmbătă, 19 mai 2018, ora 21,00 Proiecție filme documentar – istorice „Eugen Ionescu” în cadrul proiectului cultural „Romania e Acasă”

International Museum Day / Ziua Internațională a Muzeelor – este o sărbătoare cu o lungă tradiție în întreaga lume, inițiată de către Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Aceasta a fost organizată pentru prima dată în 1977 și este sărbătorită în fiecare an în ziua de 18 mai. Tema ediției din 2018 este „Muzee hiperconectate – abordări noi, public nou”.