Mobilizare pentru VIAȚĂ: elevii de la Greceanu strâng bani pentru mama unui coleg, bolnavă de cancer

2452

150.000 de euro este suma pe care încearcă să o strângă o familie din Slatina, acțiune la care s-au alăturat și elevii Colegului Naționa Radu Grecanu, pentru ca mama unui coleg de-al lor, bolnavă de cancer pulmonar, să beneficieze de ședințe de imunoterapie  în Austria.

foto: facebook Ioana Pushi

„Consiliul Școlar al Elevilor al Colegiului Național „Radu Greceanu” organizează o acțiune caritabilă ce constă într-o strângere de fonduri pentru mama unui băiat ce face parte din CNRG”, a anunțat liceul pe pagina de socializare, îndrumându-i pe cei care doresc să ajute la o pagină unde pot dona. 165 de persoane au donat în cinci zile, fiind strânși 5.305 € euro din cei 150.000 euro necesari.

Acțiunea caritabilă a fost inițiată de fratele femeii, Petre Văduva, care a relatat suferința prin care trece: ” IOANA este sora mea bolnavă de cancer pulmonar intr-un stadiu avansat ,medicii Români spun că șansa de supraviețuire e mica ,pentru ca este in stadiul 3 spre 4,stadiul 4 fiind ultimul, de aceea va rog să o ajutam cît de puțin poate fiecare pentru a face tratament în Austria acolo se face un tratament ce nu există în țara noastră,se numeste IMUNOTERAPIE este mtoda folosita de tarile mai dezvoltate .Va întrebați de ce nu există?Va spun…O singură ședință de tratament costă 10.000 E , trebuie multe sedinte pînă se vindeca cel putin 15 .Romania nu vrea să audă de așa costuri pentr-u cancer si prefera tratamentul vechi care nu are rezultate . Citostaticele de care toată lumea a murit,iar daca ati auzit ca a mai scapat cite unul precis a fost in prima faza a cancerului. Internata initial pentru o pneumonie, afla mai tarziu ca de fapt este cancer pulmonar, intr-o faza avansata (stadiul 3). Pentru ea totul pare pierdut, plange intruna, cum sa nu planga cand doctorii din Romania ii spun ca mai are cateva luni de trait. Aflata in pragul disperarii, face o deplasare in Austria, acolo unde doctorii ii dau o reala speranta la viata. In Romania nu exista aceste sedinte, ele pot fi realizate la clinica AKH din Austria, acolo unde Ioana are nevoie de 150 000 de euro pentru a beneficia de tratament. Speram ca datorita voua, va ajunge acolo. Putin cu putin inseamna MULT.”

Pentru a o ajuta pe Ioana, elevii de la Greceanu vor strânge bani din clasă în clasă. Toți cei care doresc să ajute pot dona pe pagina special realizată în acest scop- „Ioana – Lupta inegala cu cancerul”, la liceul slătinean sau