Învață gratuit oltenii să realizeze caricaturi sau le “pocește moaca” pe loc într-un centru comercial

125

Gogu Neagoe va realiza un Atelier de caricatură, la care sunt invitați toți cei care doresc să învețe să realizeze caricaturi sau să le fie realizat portretul “stâlcit” de către artist.

Urmând modelul meșterilor noștri populari ce realizează demonstrații practice la târguri, în căutarea de ucenici care să ducă mai departe meșteșugurile tradiționale sau răspunzând curiozității celor care le apreciază talentul și valoarea artistică a operelor create, caricaturistul Gogu Neagoe, membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România, va realiza un atelier de caricaturi menit să popularizeze acest gen aparte al artelor vizuale prin care se pot exagera intenționat unele trăsături în scopul satirizării.

Astfel, pe 24 mai, Gogu Neagoe le dă întâlnire copiilor, tinerilor sau adulților interesați la Centru Comerical Auchan din Craiovița. Evenimentul va avea loc între orele 17.00- 20.00, în cadrul atelierului toți cei care doresc să învețe să realizeze caricaturi fiind îndrumați gratuit de către artist, vor fi realizate portrete tot în regim de gratuite și va putea fi admirată expoziția de caricatură  „Gogu Neagoe văzut de cei 40 de caricaturiști ”.

Caricaturistul originar din Osica de Jos a intrat de două ori în Cartea Recordurilor. Prima dată, în 2004, după ce a realizat 131 de caricaturi telepatice. Gogu deţine recordul pentru cele mai multe portrete robot prin telefon, realizate numai pe baza unei scurte convorbiri telefonice cu subiectul pe viu. Cel de-al doilea record l-a înregistrat de Ziua României, pe 1 decembrie 2007, cu o serie de caricaturi la care a lucrat timp de trei ani, acoperind cu desenele sale 12 role de film cinematografic. El a creat o peliculă de film cinematografic de 2000 de metri pe care sunt desenate peste 1.300.000 de caricaturi cu personalităţi din România sau din străinătate. Printre vedetele care îşi au portretul caricaturizat pe rolele sale de film se numără: Traian Băsescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Dana Războiu, Călin Popescu Tăriceanu, Gabi Jugaru, Cabral, Emil Boc, Stan şi Bran, Theodor Stolojan, Adrian Năstase şi Charlie Chaplin.

Gogu Neagoe în știrile Realitatea Oltului:

Gogu Neagoe- de la „Van Gogu” de Osica, la „caricaturistul vedetelor”