Voluntarii de la ISU Olt, apți să acorde primul ajutor de bază

237

Cei 15 olteni înscrişi în seria a treia a programului „Salvator din pasiune” au susținut evaluarea finală a Cursului de Prim Ajutor de Bază.

Salvatorii olteni au noi ajutoare de nădejde, calificate să acorde primul ajutor de bază. Voluntarii înscriși în programul „Salvator din pasiune” au susținut evaluarea finală. Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt, locotenent-colonel Adrian Tănase, a fost cel care le-a înmânat voluntarilor certificatele care atestă parcurgerea celor 30 de ore de prim ajutor de bază.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru rezultatele obținute și pentru că ați ales să faceți voluntariat în cadrul instituției noastre. Sunt convins că informațiile acumulate și competențele dobândite vă vor fi de ajutor în viața de zi cu zi.” – a declarat șeful salvatorilor olteni.

În primele două etape ale programului „Salvator din pasiune!” desfășurate de ISU Olt s-au înscris 26 de voluntari, cu toţii obţinând competenţe de bază în acordarea primului ajutor calificat. Doi dintre aceştia, Clara Păun şi Cristian Covaciu, au absolvit şi „Cursul de prim ajutor calificat şi descarcerare”, iar în prezent desfăşoară misiuni împreună cu echipajele paramedicilor SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Slatina.