Matematicienii României, coordonați de-un profesor slătinean, medaliați la Balcaniada pentru seniori

882

Locul I pentru România, în clasamentul pe medalii, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2018. Echipa națională a fost coordonată și însoțită de trei profesori, dintre care unul din Olt: Marius Perianu, profesor la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina.

Lotul olimpic de matematică al României şi-a trecut în palmares 6 medalii – patru de aur și două de argint la a XXXV-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfășurată în perioada 7-12 mai, la Belgrad.

În clasamentul neoficial pe medalii, România a ocupat locul 1, la ediţia din acest an participând echipe din 17 ţări (11 cu statut permanent şi 6 cu statut de invitat). Printre coordonatorii lotului se numără și un profesor slătinean- Marius Perianu, profesor de matematică la Colegiul Național Ion Minulescu (vicepreședinte al Societății de Știinte Matematice din România), care a și însoțit matematicienii la Belgrad.

Pe această temă:

Profesor slătinean, coordonatorul lotului național de matematicieni la Olimpiada Internațională și Balcaniada- seniori

Medaliat cu aur la edițiile din 2016 și 2017 ale Balcaniadei, Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti) și-a reeditat performanța, obținând încă o dată punctaj maxim (40 de puncte). Același punctaj a fost reușit și de Edis Memiș (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța), Mihnea Gabriel Doica (laureat cu argint, anul trecut) și Leon-Roland Bălan-Tribus (ambii elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), toți trei medaliați, de asemenea, cu aur.

Medaliile de argint au revenit lui Sergiu-Ionuț Novac (Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj) și Ioan-Andrei Nicolae (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București).

Despre profesorul Perianu, în știrile Realitatea Oltului:

Marius Perianu, șlefuitorul de talente