Dragnea, furios pe reacția lui Iohannis în legătura cu venirea Suveranului Pontif în România

94

Papa Francisc a acceptat să viziteze România în 2019, chiar în prima parte a anului, iar tot scandalul izbucnit pe marginea acestui subiect a fost creat de preşedintele Klaus Iohannis, a susţinut, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea. El a spus că este inacceptabuil modul în care reacţionează şeful statului, care „sabotează şi subminează Guvernul”.

Liderul PSD a susţinut că „această nelămurire” şi tot scandulul legat de vizita Papei în România sunt „rezultatul unei acţiuni imposibil de acceptat” din partea preşedintelui Iohannis, din „şirul lung menit să saboteze şi să submineze Guvernul”.

„Doamna prim-ministru i-a făcut o invitaţie Suveranului Pontif, iar răspunsul a fost că în 2018 nu se poate, dar Suveranul Pontif a promis că în 2019, chiar în prima parte a anului, va vizita România (…) Ce s-a întâmplat ulterior este inacceptabil. Modul în care preeşedintele jigneşte este greu de explicat, dar vom găsi explicaţiile în perioada următoare”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai susţinut că premierul Dăncilă nu şi-ar fi permis să spună public ceva ce nu ar fi fost convenit sau „lucruri care nu erau destinate să fie făcute publice”.

„Nu există nicio încălcare a unor reguli protocolare”, a mai spus Liviu Dragnea, .

Liderul PSD a mai spus că, „cel mai probabil într-o emisiune”, premierul Dăncilă va da detalii despre întâlnirea cu Papa Francisc.