A început BAC-ul special. Campioana Adina Diaconu susține azi evaluarea competențelor lingvistice

154

Singurul candidat din Olt înscris la Bacalaureatul special din acest an este campioana Adina Diaconu. Sportiva susține azi proba A, de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

A fisurat alături de echipa României zidul chinezesc la Europene, învingând pe rând toate echipele Europei și s-a alăturat Chinei, Japoniei și Coreei de Sud în careul de ași al tenisului de masă mondial, iar acum înfruntă examenul de maturitate pentru a absolvi învățământul liceal. Campioana la tenis de masă Adina Diaconu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina, a renunțat la participarea la Open-ul Hong Kong pentru a susține BAC-ul. Ea este singura elevă din județul Olt care susține bacalaureatul în sesiunea specială. Azi va susține prima probă de evaluare a competențelor- cea de limba română, alături de alte opt campioane sau olimpice din țară care vor reprezenta Romania atât la olimpiadele internaționale pe discipline, cât și la diverse competiții sportive europene sau mondiale în perioada de susținere a sesiunii din vară.

BAC-ul special este organizat la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, în perioada 14 – 24 mai. Pe 16 mai se va desfășura examenul la limba străină, Adina susținând proba la limba engleză, iar în perioada 17-18 mai va avea loc evaluarea competențelor digitale.

Probele scrise au următorul calendar: 21 mai – Limba si literatura română, 22 mai – proba obligatorie a profilului, 23 mai proba la alegere a specializarii, iar pe 24 mai limba și literatura maternă. Rezultatele finale vor fi afișate pe 25 mai.