O nouă sesiune de transfer a procurorilor. 10 posturi vacante la Olt

142

Cu 8 posturi vacante de procuror la Parchetul Slatina, unul la Balș și unul blocat pentru concursul de admitere, parchetele oltene înregistrează un grad de ocupare de 74,3%. În iunie, CSM organizează sesiunea de transferuri pe posturile vacante.

Parchetul Slatina funcționează doar cu o treime din procurorii prevăzuți în schema de personal. Cu un grad de ocupare de 33%, din cele 12 posturi prevăzute, doar 4 fiind ocupate, instanța are șanse să primească personal în urma sesiunii de transfer din iunie a procurorilor anunțată de Consiliul Superior al Magistraturii. Cererile de transfer au fost depuse până pe 9 mai, iar posturile vacante publicate pe 3 mai.

Potrivit listei posturilor, per total Parchetele de pe lângă Tribunalul Olt au un grad de ocupare de 74,3%, din cele 39 de posturi de procuror fiind ocupate doar 29. Dacă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt toate cele 13 posturi sunt ocupate, la fel și la Parchetul Caracal (6 posturi), parchetele Balș și Corabia funcționează cu 75% din personal, cea mai gravă situație fiind la Parchetul Slatina- 33%. Pentru sesiunea de transferuri, sunt vacante 8 posturi la Parchetul Slatina, unul la Parchetul Balș , iar unul este blocat pentru concursul de admitere.