Liceenii claselor a X-a și a XI-a, invitați să fie studenți de ocazie

51

O săptămână sau mai multe studenți, pe timpul verii. O experiență pe care  multe universități din țară le-o oferă liceenilor, iar înscrierile sunt în toi.

Elevii de liceu care doresc să experimenteze viața de student pe timpul verii, să viziteze anumite orașe, să experimenteze viața de cămin și să primească ajutor în hotărârea facultății pe care s- o urmeze au oferte de la mai multe universități din țară, prin progarmul Universități de Vară pentru Elevi- UVE.

La unele universătăți, startul înscrierilor a fost dat din aprilie, la altele deja s-au încheiat. Printre universitățile care mai fac înscrieri am identificat: Arts Summer University – ASU, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca – înscrieri până pe 22 mai, program  29 iunie – 13 iulie; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca- înscrieri până pe 15 mai, desfășurare 15 – 29 iulie; Universitatea Maritimă din Constanța- înscrieri până în 25 iunie, desfășurare 25 iulie – 3 august; Universitatea Politehnica Timișoara- înscrieri până pe 15 mai, desfășurare 20 august – 2 septembrie; Universitatea de Vest din Timișoara- înscrieri până pe 15 iunie, desfășurare 25 iulie – 8 august.