Ansamblul Oltețul Morunglav duce tradițiile, dragostea de neam și țară în Republica Moldova

594

Pentru al treilea an consecutiv, Ansamblul Folcloric Oltețul Morunglav duce la frații de peste Prut frumusețea cântecelor, dansurilor și costumelor populare oltenești, impresionând locuitorii raioanelor din Republica Moldova cu evoluții de excepție.

Începând cu 9 mai, raionul Florești din Republica Moldova are oaspeți de seamă, veniți de la o distanță de 700 de km, din comuna olteană Morunglav. Taraful condus cu măiestrie de virtuosul director al ansamblului- Dorel Langă, dansatorii și solistele Camelia Petria, Andreea Maria Dinu, Roberta Buzurin și Roxana Pațanghel și-au început evoluția în orașul Soroca, în fața publicului adunat în sala festivă a Colegiului de Arte ,,Nicolae Botgros”. Oaspeții moldovenilor au revenit la Florești, unde au evoluat în fața publicului în cadrul manifestației culturale organizate de către Consiliul Raional Florești prilejuită de serbarea Zilei Europei.

„Multe emoții pozitive, calitate, profesionism, autenticitate, ceva foarte frumos, dedicare, dragoste de neam și de Țară, de tradiții, și nu în ultimul rând dragoste față de noi, frații de peste Prut – acestea sunt caracteristicele evoluării grupului în Piața Independenței din Florești. Publicul a apreciat cu sincere aplauze programul prezentat, iar în jur se auzea murmurul mai multor spectatori care vroiau să strige în glas tare: Bis, Bis… „, a declarat Vladimir Gutium, vicepreședinte al raionului Florești, care a postat pe pagina sa de socializare numeroase filmulețe cu evoluția artiștilor din Olt. Vezi: https://www.facebook.com/vladimir.gutium/media_set?set=a.2025533804435310.1073741886.100009361304895&type=3

Programul Ansamblului Oltețul Morunglav va continua astăzi la Gura Căinarului și în Putinești, iar sâmbătă, 12 mai – la Băhrinești.

Publiée par Vladimir Gutium sur jeudi 10 mai 2018