Aniversare cu folclor în comuna Giuvărăști

258

Administrația comunei Giuvărăști va serba, pentru a zecea oară, ziua localității. Manifestarea va fi organizată pe 20 mai.

Purtând numele unui aromân, localitatea olteană Giuvărăști, amplasată în sudul județului Olt, pe malul drept al râului Olt, la limită cu județul Teleorman, aflată la o distanță de 100km de Slatina și 20 km de Corabia, va fi duminică, 20 mai, în sărbătoare. Administrația locală organizează cea de-a X-a ediție a Zilei Comunei și, ca la orice sărbătoare, nu va lipsi voia bună. Pe scenă vor urca soliști îndrăgiți de muzică populară, tineri și consacrați: Vasilica Dinu, Neta Soare, Ileana Lăceanu, Maria Ghinea, Carmen Budulan, Marinela Dobrițoiu, Daniela Roșoga, Marian Toma, Alexandra Florinela Andrei și Geanina David.

Numele comunei cu un singur sat, ce numără 2381 de locuitori (ultimul recensământ) vine de la grecul Iamandi Giuvara, paharnic la curtea domnească, ce a cumpărat moșia dând aur pentru tributul față de turci, construind la Giuvărăști un conac ale cărui ruine au dăinuit până în 1923.