Au căzut în „plasa” jandarmilor: doi vindeau pește la Pod, doi pescuiau

267
foto: arhivă

Deși este perioadă de prohibiție, pescuitul este în floare pe râul Olt. Jandarmii au prins ieri patru persoane: doi ce vindeau pește la podul de peste Olt și doi ce pescuiau.

„Comercializarea fără documente legale a peştelui”, „pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” sunt faptele pentru care jandarmii olteni au sancționat ieri patru bărbați, prinși pe raza județului.

Oamenii legii au prins doi bărbați de 26 de ani, respectiv 28 de ani, din Slatina, în zona podului rutier ce traversează râul Olt, oferind spre comercializare trecătorilor  pește,  fără a deţine documente legale. Totodată, un bărbat în vârstă de 59 de ani din Roşiori de Vede, jud. Teleorman, şi altul de 29 de ani din comuna Băbiciu, au fost depistaţi în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt în dreptul localităţii Băbiciu, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 1200 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens.